10 d’agost, 2012

Baixada a l'ombra

Espéraza, 55km

Tots els dies haurien de ser així. A part d'un parell de pujadetes poc importants, tot baixada, la major part, per carreteres insignificants, sense cotxes i a l'ombra.

Tot i que ha estat un dia extraordinariament calorós, he començat amb bastant fred. Al matí, a l'ombra, baixant rapidet, feia rasca.

He passat les Gorges du Rébenty i he anat seguint el riu fins arribar a l'Aude a la Défilée de Pierre-Lys, cada cop per carreteres més grans, però encara bastant despoblades. Abans d'arribar a Quillan he trobat un raconet de riu apartat i com que començava a fet calor, m'he estat banyant una estona.

He dinat a Quillan i acte seguit m'he assegut en un cafè amb internet a posar-me una mica al dia, mentre esperava que passés la calor del migdia. Al mig mig de la ciutat hi ha un passeig amb gespa i arbres al costat del riu, i no he pogut resistir la tentació d'un altre bany i d'estirar-me a la gespa a llegir una estona.

Abans de marxar, he pujat al castell, quatre parets sense gaire interès a part de la vista de la ciutat.
He seguit una estona més, fins a Espéraza. He vist un càmping municipal i he decidit justificar el pes de tenda i matalàs que estic carregant amb tant d'esforç. Sopar a creperia i a dormir, amb una darrera sorpresa: el matalàs inflable s'ha punxat i he dormit la major part de la nit a terra.