Avui, dia de descans. Al matí, he fet un petit tomb en bici, sense les alforges, però molt aviat he decidit que era massa esforç i he tornat. He netejat i engreixat la transmissió de la bici i després, me dedicat al 'dolce far niente', llegint, menjant i observant el món que m'envolta, en especial, els espècimens curiosos que l'habiten. Per sort, l'hotel-seminari on paro n'està ple i no m'ha faltat entreteniment. Per una part, els elements com els del sopar d'ahir , homes grans sols o a grups de dos, que semblen posar una temporada llarga aquí, i que vagaregen tot el dia llegint a les butaques de la recepció o passejant pel jardí, i que no tinc molt clar què fan aquí. També hi ha un petit grupet d'homes joves o relativament joves, d'aspecte africà, que també semblen estar aposentats i que potser fan una estada d'alguna cosa relacionada amb la religió.
A mig matí, mentre llegia a la sala de lectura, han sortit d'una habitació dues nenes i un nen, negres, molt engalanats. El nen amb vestit i corbata, la nena petita amb un vestidet blanc i moltes trenetes amb guarniments de colors i finalment la nena mitjana, d'uns 10 anys màxim, amb sabates de taló i un vestit de festa de dona gran, de forma que semblava disfressada. Al cap de poc ha sortit el pare, un paio enorme, massís, amb cos de boxejador i cames sense genolls, que caminava amb els peus mirant enfora, molt seriós i digne, també de vestit i corbata. Finalment ha aparegut la mare, amb un vestit africà molt acolorit, de tons verts, amb un gran turbant i uns talons de pam i mig. Semblaven anar a algun tipus de celebració, que, sense cap indici ni prova, he pensat que podia ser l'ordenació com a capellà d'un familiar.
A part de l'observació, he passat el dia llegint (Boule de suif, un conte sensacional ), menjant i actualitzant el bloc.
Dels plats més tipics de l'Alvèrnia, he provat l'aligot (puré de patates amb formatge i all) , la truffade (patates rostides amb formatge fos, acompanyat de pernil salat) , les tripes farcides, el potée auvergnate (un bullit amb vegetals, una espècie de botifarra i porc), el pounti (pastís de farina, ous, bledes, llard i prunes) i em falten, entre d'altres, el coq au vin i les cols farcides. De formatges també n'he provat uns quants : cantal, Saint-Nectaire, blau d'auvergne... Com veieu, de gana no em moro.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada