12 d’agost, 2014

Gorgues del Tarn

 Sainte-Enimie
Ja fa uns dies que aconsegueixo sortir aviat.  Abans e les 10h estic en marxa.  Com no,  amb amenaça de pluja.  Al poc de sortir m'he desviat una mica per veure el llac i la cascada de  Déroc.  La cascada,  impressionant un bon salt,  sobre una llosa de piedra enorme. Una estona més endavant,  he fet una altra escapada per veure el castell de la Baume .  Hi havia una visita guiada i hi he estat bastanta estona.  El castell es privat però és pot visitar i l'interior és força interessant.  He quedat content,  a pesar dels 9km de desviació.
El temps s'ha anat mantenint,  sempre amb els núvols de pluja a sobre però sense acabar d'esclatar.  La major part del dia he anat amb l'anorak posat pel fred.  He passat le Marvejols,  un  poble amb un centre ben conservat,  amb dos enormes portes fortificades a l'entrada i a la sortida. Segueix el paisatge de prats verts amb grans pedres entremig.
A la sortida,  per evitar la carretera principal,  plena de cotxes,  he agafat una desviació,  que com sol passar,  tenia un desnivell molt fort,  membre que la carretera principal feia baixada.  Tot per evitar la por dels cotxes i camions que et passen a la vora a tota velocitat.
He anat fent via.  M'ha agradat molt Champerboux,  un poble tot de pedra,  on les cases tenen una patis de pedra que donen ganes de quedar - s'hi.
A Chanac he tingut ja tentacions serioses d'aturar-me.  Portava ja 60km i les cames feien mal.  Però bé decidit seguir una mica més,  cal a les Gorgues del Tarn.  El problema es que la carretera puja bastant,  gairebé 300m, que a aquesta hora,  es fan notar.  M'han costat molt els primers 15km, però els 10 darrers han estat de baixada molt forta i no he donat un cop de pedal.
M'he aturat a mitja baixada per admirar el paisatge corprenedor sobre la vall,  amb Sante-Enimie a sota. A l'arribar al poble,  he vist que era a) molt bonic b) super turístic.  Vista la quantitat de gent,  he començat a témer per l'allotjament.  Efectivament,  tot ple.  Com que estic al fons de la vall,  anar a un altre lloc significa pujar,  i després de 80km,  estava mort.  Per sort he trobat un càmping a un 3km del poble,  amb una plaça lliure,  la darrera.  He muntat la tenda,  he tornat al poble a sopar i a dormir!